Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

De ZWVU heeft een actieve handicapzeilorganisatie voor het Club (wedstrijd) zeilen.

Op het Alkmaardermeer worden 8 officiële wedstrijden verzeild alsmede een zgn. Midzomernachtwedstrijd. De officiële wedstrijden worden op zondagmiddagen verzeild, start 13:00 uur; de MZN op zaterdagavond, start 21:00 uur. Winnaar van het algemeen klassement ontvangt “De Bel” en het jaar daarop “De Lellebel”.

Verder wordt op het Alkmaardermeer  de reeks Woensdagavondwedstrijden georganiseerd, start 19:15 uur. Ook hier worden aan het eind van het seizoen na afloop van de Snertrace diverse prijzen uitgereikt.

Voor beide reeksen wedstrijden wordt gebruik gemaakt van het SW-handicapsysteem met inbegrip van het zgn. Monnickendam-systeem voor de bepaling van de uitslagen. Dit systeem staat borg voor een sportief, sociaal en gezellig verloop van de wedstrijden.

Op het Markermeer worden in het voorjaar rond Hemelvaart een 3-tal wedstrijden gezeild. Wij starten vanuit Durgerdam en doen vervolgens Volendam, Hoorn en Marken aan. Wij besluiten deze wedstrijden met een etentje en prijsuitreiking op Marken.

In het najaar worden er voor Durgerdam op 2 dagen 3 wedstrijden verzeild. Aan het eind van deze serie genieten wij gezamenlijk van een chinees/indische maaltijd en worden prijzen uitgereikt in het clubschip van de Zeilvereniging het Y te Durgerdam.

Bij deze wedstrijden op het Markermeer wordt gebruik gemaakt van een in eigen beheer ontwikkeld systeem voor de uitslagverwerking. Iedereen met een kajuitzeiljacht, hoe klein ook, kan deelnemen. Het zijn geen wedstrijden “met het mes op tafel”. Het gaat primair om elkaar in een sportieve sfeer de loef proberen af te steken.

Voelt U of voel jij je aangesproken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor nadere info.

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder .