Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

Hoorn – IJmuiden 18 juni 2010 Na  donderdagavond ingescheept te hebben, zijn we met de Carolina vrijdagmorgen vroeg vertrokken richting de Oranje sluizen om vandaar door te varen naar Seaport Marina in IJmuiden. Na een vlotte sluis passage hebben we om 14.50 uur de trossen vast gemaakt. Na om ons heen gekeken bleek dat alleen de Thalia van Bert Hoekzema al aanwezig was.  Later op de dag kwamen de andere deelnemers van onze tocht aan.  De weersvoorspellingen gaven aan dat de wind op zaterdag wel eens flink kon doorwaaien tot een goede 6 Beaufort. En inderdaad moesten we zaterdag besluiten om een dagje te wachten om uit te varen.

Zeiltocht naar Engeland 2010.

Engelandvaarders, Na enige malen de Noordzee te hebben overgevaren hebben verschillende deelnemers de wens te kennen gegeven om iets langer in Engeland te blijven. Het is toch wel een uitzonderlijke ervaring om in de kreken en rivieren van Oost Engeland te verblijven. Na een eerste bekendmaking van de tocht in Prikkels van december is een aangepaste planning gemaakt om in één week uit en thuis te zijn. 

gb001Hallo Zeelui,
We hebben weer een datum vastgesteld van 17 juni t/m 26 juni. Heeft u interesse? Laat het ons dan weten. Het programma luidt als volgt:

 

Met de Carolina naar London.
“Zin om mee te gaan? ” vroeg Hans. “Waar naar toe” was mijn wedervraag. Dat is afhankelijk van de wind zei Hans. Het kan Helgoland zijn, België of Engeland, maar het moet te bezeilen zijn. Het werd Noordwesten wind 3 tot 4 Beaufort en dus was Ipswich te bezeilen. Dit was het reisdoel van de ZWVU-Engelandvaarders in 2011, dat gezien de toen heersende winden een ander reisdoel noodzaakte. Voor de goede orde; Hans is Hans Timmer eigenaar van de “Carolina” een Bavaria 34 speed. Zo’n boot met een nog mooie lijn. Ik ben Bert Munter eigenaar van een klein wit wedstrijdzeilbootje waarmee ik op het Uitgeestermeer zeil.

img 0017Paul, ik en Kjeld hadden ons opgegeven om mee te zeilen op een Skûtsje. Dat is toch wel iets anders als zeilen op onze Bavaria 30 en het leek ons leuk om dat eens te ervaren. De middag zou worden opgeluisterd met een hapje en drankje en dat is natuurlijk altijd een goed uitgangspunt voor een gezellig samenzijn. Na wat reclame voor het evenement waren er gelukkig voldoende deelnemers om dit leuke idee door te laten gaan. (wat vind ik het toch jammer dat dit soort ideeën niet met meer enthousiasme door leden wordt ontvangen).

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder .