Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

St.Sailability Uitgeest is een ongesubsidieerde stichting, die voor het bestuurlijke en operationele deel volledig afhankelijk is van vrijwilligers en financieel afhankelijk is van sponsoren en donateurs.

Onze missie
Onder het motto “Iedereen moet kunnen zeilen” creëert Sailability de mogelijkheid voor mensen met een handicap om op regelmatige basis zelfstandig te zeilen. Ook voor mensen in U eigen omgeving zoals b.v. revalidatie centra of scholen voor kinderen met een beperking. Heeft U iemand in uw eigen omgeving neem Hem/haar eens mee voor een proefvaart (wel even aanmelden i.v.m. de planning).

Hoe realiseren wij dit
Het beschikbaar stellen van speciale, op persoon aan te passen, zeilboten. (Hansa 303) en de inzet van vele vrijwilligers. Vrijwilligers zijn dan ook altijd welkom. Het op regelmatige basis organiseren van zeildagen voor mensen met een handicap. We hebben een mooi plekje bij het havenkantoor en dichtbij het restaurant en er is ook een aangepast toilet (onder het havenkantoor).

Waarom willen wij dit? vraag jezelf dan ook eens af “ waarom willen wij zelf op het water zijn“
Zeilen geeft een gevoel van vrijheid voor mensen ( al dan niet) met een handicap. Van niemand afhankelijk zijn. Zelf richting geven. Zelf de boot controleren en zeilen naar je doel. Zelf de natuur de baas zijn. Een bijzonder gevoel om zelfstandig te varen en te genieten van water, wind & zon.

Door te zeilen, ontdekken mensen dat ze iets kunnen beleven wat zij altijd voor onmogelijk hebben gehouden. Het opent nieuwe horizonnen voor hen. Zeilen haalt mensen uit hun isolement. Het geeft zelfvertrouwen en meer plezier in het leven. Het zijn doelen en uitdagingen die met succes gerealiseerd kunnen worden. De vloot bestaat uit 4 Access Dinghy’s (Hansa) boten die zeer geschikt zijn voor alle mensen. Bij een bootje kunnen het roer en de zeilen elektrisch bediend worden met een joystick. Dit betekent dat de zeilers de boot met eventueel hun kin, vinger, kunnen bedienen als ze dat willen. Er hebben meerdere deelnemers met een hoge dwarslaesie zelfstandig gezeild bij ons.. D.m.v. een tilzak en een kraantje (wat op onze steiger aanwezig is) krijgen we iedereen op een goede manier in de bootjes een of meerdere kussen erbij en dan ben je er helemaal klaar voor.

De zeil dagen
Stichting Sailability Uitgeest organiseert zeildagen bij de ZWVU adres (Zwaansmeerpolder) lagendijk 41 Uitgeest naast het Havenrijk, we beginnen 23 april mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel voor info 0614257587. De dagen beginnen om 10.00 uur maar je moet jezelf wel even van te voren opgeven als je wilt zeilen i.v.m. de planning.
Langs komen en eerst even kijken mag natuurlijk altijd. Als je gaat zeilen kost het €15,- maar dan kan je wel 90 minuten zeilen.(met begeleiding en/of volgboot). Je krijgt altijd een zwem reddingsvest in bruikleen en die is verplicht anders mag je niet zeilen.
Door de gecombineerde inzet van uw financiële hulp en de bijdrage van dedeelnemers kunnen we de doelstelling van Sailability werkelijk realiseren.

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 14257587 ook als vrijwilliger ben je welkom bij onze ploeg.
Er wordt door de deelnemers met 4 boten ongeveer 160 keer gezeild per jaar (om de 14 dagen op zondag).
Relmatig zeilen wij met de revalidanten van Heliomare We hebben nu ook een SV14 wedstrijd boot.

Zeildagen
23 april
7 en 21 mei
4 en 18 juni
2 - 16 en 30 juli
13 en 27 augustus
10 en 24 september
8 oktober

Reserve dag 22 oktober

 

Behalve jeugdzeillessen hebben we natuurlijk ook onze reguliere woensdagavond- en zondagmiddag zeilwedstrijden. Het gaat hier om 18 woensdagavond wedstrijden en 10 zondagmiddag wedstrijden. Helaas kunnen voor dit seizoen niet beschikken over een vaste startboot en doen we een dringend beroep op ALLE leden om zich voor één avond of middag aan te melden als startboot. Met ruim 650 leden moet het toch lukken om 28 wedstrijden te helpen starten.

En misschien vindt u het zo leuk, dat u volgend jaar mee wilt doen. Overigens een startschip mag natuurlijk ook een motorboot of sloep zijn.

Voor meer informatie: Iris van Veen

 

Woensdagavondwedstrijden.    Start 19:15 uur

10 – 17 – 24 – 31 mei                                    

 7 – 14 – 21 – 28 juni 

 5 – 12 – 19 – 26 juli  

 2 – 9 – 16 – 23 – 30 augustus

 6 – september

Totaal 18 wedstrijdavonden                      

Zondagwedstrijden.       Start 13:00 uur

W1           7 mei                  

W2         14 mei

W3           4 juni

W4         24 juni                                  Midzomernacht op zaterdagavond

W5         9 juli

W6         23 juli

W7         13 augustus

W8         27 augustus

W9         3 september

W10       24 september                    Snertrace

W inhaal    30 juli

W inhaal    20 augustus

Totaal 10 wedstrijden

We hebben een tweetal interessante links gevonden die we graag met u willen delen:

 

Heeft u ook nog een interessante link hebben voor uw mede watersporters? Stuur hem naar ons op zodat wij deze kunnen delen.

Afgelopen zaterdag 14 mei was het eindelijk weer zover. De officiële opening van het vaarseizoen 2022.

opening2022

Op YouTube vindt u een mooie film over deze dag. U vindt de film hier.

Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december. Indien u uw lidmaatschap wilt opzeggen, dient uw schriftelijke opzegging vóór 1 december in het bezit te zijn van de ledenadministratie. U ontvangt van de ledenadministratie een schriftelijke bevestiging van uw opzegging. Controleer dit en herhaal desnoods uw opzegging. Gedeeltelijke restituties van de contributie worden niet verleend.

Voor aanmelding voor het lidmaatschap kunt u uw gegevens zelf invullen op een computer op het havenkantoor. Ook kunt u daar een aanvraag huurovereenkomst invullen als u een ligplaats in onze haven wil.

Wilt u een adreswijziging doorgeven of een beëindiging van het lidmaatschap melden, dan kan dit schriftelijk aan: J. Pein, Watermanstraat 21, 1973 XX IJmuiden.

Contributies

Alleen wanneer de penningmeester uw contributie vóór 1 februari heeft ontvangen, heeft u recht op de korting van € 25,-. Na deze datum bent u de hier onder genoemde contributie geheel verschuldigd.

Soorten lidmaatschap

Code

Contributie in €

Bij betaling voor 1 februari in €

Gewoon lid

10

85,00

60,00

Inwonend gezinslid

15

35,00

17,50

Jeugdlid

20

42,50

17,50

Donateurs (minimum bijdrage)

90

25,00

 

 

Te veel betaalde contributie wordt beschouwd als een donatie aan de vereniging en in dank aanvaard. Alleen degenen die er om vragen, kunnen te veel betaalde contributie terug ontvangen.
Nieuwe leden betalen bij aanmelding tot 1 juli €105,- Vanaf 1 juli €75,- Vanaf 1 oktober €50,-

Het entreegeld voor nieuwe leden

Het entreegeld om lid te worden van de vereniging bedraagt per gezin éénmalig € 45,00. Het entreegeld is eenmalig bij onondebroken lidmaatschap. Jeugdleden worden vrijgesteld van betaling entreegeld.

Degenen, die na opzegging van het lidmaatschap aansluitend als donateur zijn gebleven betalen geen entreegeld wanneer ze weer lid willen worden. Dit geldt ook voor personen , die twee jaar of langer donateur zijn.

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder .