Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

De tewaterlating 2019 voorloopt voorspoedig. Waar de bergingsloeg echter tegenaan loopt is dat er steeds meer schepen zijn zonder hijsmarkering. Uw schip dient van hijsmarkeringen voorzien te zijn, dat wil zeggen dat zowel aan bakboord- als aan stuurboordzijde aangegeven dient te zijn waar de hijsbanden van de botenkraan moeten komen. Wij zullen komende winterberging of bij de tewaterlating 2020 hier aandacht aan besteden en eventueel stickers op uw schip aanbrengen. Mogelijk moeten hier kosten voor worden doorberekend.

De reden van deze actie is dat lang niet altijd duidelijk is waar het log zit, waar eeVoorbeeld hijsmarkeringn schroefas of saildrive precies zit en dergelijke. Ook de gewichtsverdeling is belangrijk. (wij kunnen eventueel op de kraan uitlezen hoe de gewichtsverdeling zou moeten zijn)

Besteed u svp aandacht aan dit onderwerp? Dit voorkomt schade aan uw schip en doet de berging en tewaterlating vlotter verlopen, hetgeen weer fijn en respectvol is richting de bergingsploeg die alles vrijwillig in eigen tijd verzorgt.

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder . xswebdesign.com