Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

Het was een mooie avond, zomers warm en een flink windje. De wind varieerde van windkracht 3 tot 5, en draaide op gegeven moment nog zo’n 20°. Er was gekozen voor de N-O baan, goeie keuze. De startlijn was ditmaal enigszins uitdagend, een beetje kort. Maar voor de echte wedstrijdzeiler is dat geen probleem, zelf wisten we de boot (met een enigszins indringstartje) er tussen te proppen.
Robert Jan was er met zijn Ynling ook, Bert Heintzberger heeft er een goeie concurrent bij, en wist deze wedstrijd te winnen. Robert Jan, gefeliciteerd, we hebben je SW gelijk naar beneden bijgesteld voor de volgende wedstrijd. Verder hadden we er een nieuwe deelnemer bij, Janite & Peter met de FOX 22. Ze zaten er goed bij maar kwamen net wat te kort, jullie SW wordt wat opgekrikt voor de volgende wedstrijd.
 
Voor de uitslagen zie bijlage.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jeroen Dijks

De laatste woensdagavondwedstrijd van het jaar, het is helaas weer voorbij...
Gelukkig hadden we een mooie avond, het was droog in tegenstelling van die middag en de temperatuur was goed. Wat betreft de wind, bij aankomst op de haven was deze noord-oost en draaide tijdens de wedstrijd naar noord-west.
Er was een baan uitgezet van 3 up en down baantjes, volgens windguru zou de wind blijven staan. Voor de startlijn werden 2 vaste boeien gebruikt, maar door de winddraaiingen was deze goed over stuurboord te nemen (hoewel een enkele nog probeerde deze over bakboord te nemen om de overige boten in de weg te zitten).
Tijdens de wedstrijd zakte de wind van een 2 naar een 1 en bleek de laatste up en down niet meer haalbaar. De J22 en Ynling hebben die nog wel gevaren. De wedstrijd eindigde in het donker, de zon ging om 20:20 onder. Toch een mooie zeilavond om af te sluiten.

Gierbij de uitslag

Komende zondag is er weer een zondagswedstrijd, inschrijven tot 12:00.

En zet het in de agenda, zondag 23 september, DE SNERTRACE !!!

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder .