Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

Beste wedstrijdzeilers,
 
Het was mooi weer en een aangename temperatuur zoals ik beloofde in mijn mail eerder deze week.  De wind was iets meer dan 3 BFt.  We hebben lang getwijfeld voor de beslissing viel. En ja we hebben gezeild. Mijn armen beginnen hun normale lengte weer aan te nemen na het gesjor aan de zeilen en helmstok.
Achteraf kan  ik wel zeggen dat ik lekker heb gezeild. Af en toe heb ik op de windmeter kunnen kijken en de grootste windvlaag was 36 knots, hetgeen overeen komt met 8 Bft. De wind kwam op 40 ° in dus moet er dan zo’n 4 a 5 knots af van de bootsnelheid. Blijft 7 Bft. over bij stilstaande meting.  Toch krijg je door de eigen snelheid die 36 knots wel voor je kiezen.
Leo was bij mij aan boord en wij beiden hebben het startschip niet gezien tot de start en toen moesten wij nog 5 minuten varen. Noem het dom of kokervisie. Wij begonnen vol goede moed aan de inhaalrace.  Uiteindelijk zijn we toch derde geworden.
Nieuw in de race waren Piet en Marjolijn de Roo met hun mooie bijna klassieker Halberg Rassy Monsum 31. Die boot zeilt goed en voor een eerste keer kwamen ze heel goed mee. Daar hebben we een geduchte tegenstander aan.
 
Sake heeft de nieuwe banenkaarten verzorgd en die zien er weer keurig uit. John was present met startschip de bemanning Sake, Ed en Jogchum hebben de tijden weer als vanouds opgenomen en de start verzorgd.  Heren allen dank daarvoor namens de deelnemers.
 
Winnaar in deze winderige wedstrijd zijn Bert en Wens in de Ynling. Heren, proficiat. (Neem de volgende keer je verdiende fles wijn mee)  Tweede was Jeroen en zeilmaat die nu toch een reef in het grootzeil gaan laten maken.
 
Op 10 mei gaat de eerste woensdagavondwedstrijd van start. 19:15 uur.
 
Bijgaand de uitslag van deze wedstrijd.
Namens de wed. Com.  Bert Munter

Wedstrijdzeilen.

Dit is het leukste van het zeilen.  Ieder mens bezit competatieve eigenschappen. Ook met zeilen.  Juist omdat de kunst van het zeilen vele vaardigheden betreft. Wil je die vaardigheden aanleren op een leuke manier, doe dan eens mee met het wedstrijdzeilen.

De ZWVU organiseert ook komend seizoen weer zeilwedstrijden op de woensdagavonden en op een aantal zondagen. De wedstrijddata zijn te zien in Prikkels en op de site.

Denk je dat het te moeilijk is, of heb je instapvrees, kom dan eens als bemanningslid meevaren en  ervaar de spanning en gezelligheid van het wedstrijdzeilen.

Meldt je aan tijdens de inschrijving  (woensdagavond 17.30 – 18.30) of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste wedstrijdzeilers,

De windvoorspelling kwam helemaal uit. Er hadden zich 4 bootbemanningen verzameld om ook met harde wind te gaan varen en het leek in de haven dat deze harde wind wel mee zou vallen. Nou tussen 12.30 en 13.00 uur trok de wind behoorlijk aan. In vlagen werd het een dikke 6 Bft. Vlak voor de start heb ik een rif gezet om vooral tijdens de start de boot handelbaar te houden. Ook gezien de rondingen van de boeien (veel gijprondingen) kan er veel misgaan, terwijl in de kruisrakken je hoger en harder kunt zeilen. Het verlies in snelheid op het voor de windse rak heb ik voor lief genomen. Hulde voor Paul en bemanning die wel wilden, maar niet konden reven en toch door hebben gezeild met die overtuigde boot. Uiteindelijk heeft Jaap gewonnen. Op zijn leeftijd, met deze wind hangend met bovenlichaam buitenboord om de boot recht te houden. Complimenten.
Ook complimenten aan het startschipbemanning die de boeien hebben uitgezet en binnengehaald zonder dat Jeroen hoefde te zwemmen.
En de regen kwam pas later toen wij goed en wel onder de luifel van het Havenrijk zaten na te praten.

Namens de wedstrijdcomm.
Bert Munter

Uitslag

P.s. Omdat we tot nu toe alle geplande zondagwedstrijden hebben gevaren, vervalt de inhaalwedstrijd van 26 juli. Dus de eerstvolgende is 2 augustus.

Beste wedstrijdzeilers,
 
Het was een prachtige zeildag met temperaturen die je niet aan snert doen denken. 12 boten aan de start, een goede wind, rond 4 Beaufort en een goed bemensd startschip. De start verliep zonder problemen behalve dat Leo iewat te laat was. Na de 1ste  boeironding ging het voor de wind op de A8 af. Jeroen en Carlos hadden wat problemen met de spi en ook bij Paul ging het hijsen van de Gennaker niet geheel vlekkeloos. Door de fok wat “bak”te zetten kon ik voor de wind aardig meekomen. Na de A8 kruisen naar de Lost was echt genieten. Daarna wederom voor de wind naar de G1 en vandaar weer kruisen naar de Lost. Bert Heintzberger met de Ynling maakte een goede slag vlak onder de wal. Na de lost via de A19 op de finish af. Hier draaide de wind enigszins en trok nog wat aan zodat ik toch nog als 2e boot de finish passeerde.
 
In een sneltreinvaart de boot aftuigen en de prijzen gereedzetten op de tafel in de bovenzaal. Intussen was het startschip binnengekomen en kon ik de gezeilde tijden snel gaan invoeren.
De prijsuitreiking voor de snertmaaltijd kon beginnen.
 
Allereerst Sake, John, Iris, Jogchum en Ed bedanken voor het feit dat er altijd een goed bemensd startschip aanwezig was. Zonder jullie konden we dit niet bereiken.
 
Daarna de reguliere zondagwedstrijd 7. Hier werden de eerste 3 plaatsen wijn,wijn en leverworst verdeeld. Door een klein foutje in de invoering is niet Klaas Wijma 3e geworden, maar Bert Heintzberger.  Sorry Klaas ik had abusievelijk aangenomen dat je zonder maat voer. Dat scheelt een SW punt.
 
De snertwedstrijd, gevaren onder de reguliere SW cijfers, is gewonnen door Bert Heintzberger met als 2e Rene Visser. Voor elke boot is volgens de traditie een blik snert en een kleine prijs uitgereikt. 
 
Rest mij nog te bedanken Blue Peter watersport, Het Havenrijk en de Vereniging ZWVU voor de beschikbaar gestelde prijzen.
 
De snertmaaltijd was verrukkelijk en voldoende en werd onder gezellige omstandigheden genuttigd. Havenrijk en personeel bedankt.
 
Bijgaand de uitslagen van Wedstrijd 7 en de Snertwedstrijd,
 
Namens het wedstrijd comité
Bert Munter

Beste wedstrijdzeilers,
 
Het begon als een mooie avond. Wat voorspelde regen, maar dat bleek ontzettend mee te vallen. Wat ook ging tegenvallen was de wind. Wat begon als een windje 2 Bft ging dat over in 0 tot 1 Bft.  Ik had af en toe het idee dat er zich persoonlijke doldrums werden gevormd. Maar goed, we hebben er toch 1 kort rondje uitgeperst. 
Aan de westzijde van het meer, in de ondiepe gedeeltes, hebben we weer plantengroei. De koers vanaf de S1 boei naar het Noorden is een oogstroute geworden. Dit keer was Paul met zijn nieuwe boot de klos. Hij was niet meer vooruit te branden.
De nazit was zoals gewoonlijk gezellig. Het Havenrijk bleef nog laat open. De prijzen zijn verdeeld onder een voorlopige uitslag. De definitieve is bijgesloten. Winnaar blijft Jeroen met  Carlos als bemanning. Tweede is Erik geworden. Hij heeft het verdient omdat hij de wedstrijd heeft gezeild tijdens een BBQ feestje. Goede dat je toch bent gekomen. Er wachten nu 2 flessen wijn op je. Leo is derde geworden en de worst is op. De wijn verrekenen we nog wel een keer.
Bert Heintzberger is aan de beterende hand en hij hoopt er begin juli weer bij te zijn.
 
Bijgaand de volledige uitslag.
 
Met dank aan Sake Ed, Jogchum en Iris.
vr.gr. Bert Munter

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder .