Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

St.Sailability Uitgeest is een ongesubsidieerde stichting, die voor het bestuurlijke en operationele deel volledig afhankelijk is van vrijwilligers en financieel afhankelijk is van sponsoren en donateurs.

Onze missie
Onder het motto “Iedereen moet kunnen zeilen” creëert Sailability de mogelijkheid voor mensen met een handicap om op regelmatige basis zelfstandig te zeilen. Ook voor mensen in U eigen omgeving zoals b.v. revalidatie centra of scholen voor kinderen met een beperking. Heeft U iemand in uw eigen omgeving neem Hem/haar eens mee voor een proefvaart (wel even aanmelden i.v.m. de planning).

Hoe realiseren wij dit
Het beschikbaar stellen van speciale, op persoon aan te passen, zeilboten. (Hansa 303) en de inzet van vele vrijwilligers. Vrijwilligers zijn dan ook altijd welkom. Het op regelmatige basis organiseren van zeildagen voor mensen met een handicap. We hebben een mooi plekje bij het havenkantoor en dichtbij het restaurant en er is ook een aangepast toilet (onder het havenkantoor).

Waarom willen wij dit? vraag jezelf dan ook eens af “ waarom willen wij zelf op het water zijn“
Zeilen geeft een gevoel van vrijheid voor mensen ( al dan niet) met een handicap. Van niemand afhankelijk zijn. Zelf richting geven. Zelf de boot controleren en zeilen naar je doel. Zelf de natuur de baas zijn. Een bijzonder gevoel om zelfstandig te varen en te genieten van water, wind & zon.

Door te zeilen, ontdekken mensen dat ze iets kunnen beleven wat zij altijd voor onmogelijk hebben gehouden. Het opent nieuwe horizonnen voor hen. Zeilen haalt mensen uit hun isolement. Het geeft zelfvertrouwen en meer plezier in het leven. Het zijn doelen en uitdagingen die met succes gerealiseerd kunnen worden. De vloot bestaat uit 4 Access Dinghy’s (Hansa) boten die zeer geschikt zijn voor alle mensen. Bij een bootje kunnen het roer en de zeilen elektrisch bediend worden met een joystick. Dit betekent dat de zeilers de boot met eventueel hun kin, vinger, kunnen bedienen als ze dat willen. Er hebben meerdere deelnemers met een hoge dwarslaesie zelfstandig gezeild bij ons.. D.m.v. een tilzak en een kraantje (wat op onze steiger aanwezig is) krijgen we iedereen op een goede manier in de bootjes een of meerdere kussen erbij en dan ben je er helemaal klaar voor.

De zeil dagen
Stichting Sailability Uitgeest organiseert zeildagen bij de ZWVU adres (Zwaansmeerpolder) lagendijk 41 Uitgeest naast het Havenrijk, we beginnen 23 april mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel voor info 0614257587. De dagen beginnen om 10.00 uur maar je moet jezelf wel even van te voren opgeven als je wilt zeilen i.v.m. de planning.
Langs komen en eerst even kijken mag natuurlijk altijd. Als je gaat zeilen kost het €15,- maar dan kan je wel 90 minuten zeilen.(met begeleiding en/of volgboot). Je krijgt altijd een zwem reddingsvest in bruikleen en die is verplicht anders mag je niet zeilen.
Door de gecombineerde inzet van uw financiële hulp en de bijdrage van dedeelnemers kunnen we de doelstelling van Sailability werkelijk realiseren.

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 14257587 ook als vrijwilliger ben je welkom bij onze ploeg.
Er wordt door de deelnemers met 4 boten ongeveer 160 keer gezeild per jaar (om de 14 dagen op zondag).
Relmatig zeilen wij met de revalidanten van Heliomare We hebben nu ook een SV14 wedstrijd boot.

Zeildagen
23 april
7 en 21 mei
4 en 18 juni
2 - 16 en 30 juli
13 en 27 augustus
10 en 24 september
8 oktober

Reserve dag 22 oktober

 

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder .