Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

De ZWVU draagt hoog in het vaandel dat de jongeren de kansen moeten krijgen om de watersport te kunnen beoefenen. Om dit te kunnen doen is er binnen de vereniging het JeugdZeilPlan. Het JZP wordt door enthousiaste vrijwilligers van de vereniging georganiseerd. Middels de cursus Jeugdzeilen kan uw kind spelenderwijs kennis maken met de watersport. Wij als verreniging hebben hiervoor een 8-tal Optimisten ter beschikking. Het JZP organiseerd een tweetal cursussen. Dit zijn Jeugdzeilen I en Jeugdzeilen II.

De cursussen omvatten:

Jeugdzeilen eenmans/tweemans/jeugdcatamaran/jeugdkielboot I Deze opleiding is bedoeld voor personen die nog nooit gezeild hebben. Tijdens de opleiding wordt men systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het op- en aftuigen, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Daarbij aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind tot en met windkracht 3 Beaufort.

Jeugdzeilen eenmans/tweemans/jeugdcatamaran/jeugdkielboot II Cursisten, die deze opleiding willen volgen worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld bij Jeugdzeilen I, te beheersen. Het diploma omvat naast de eerder genoemde basisvaardigheden ook manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hogerwal etc. Aangevuld met bijbehorende theorie. Alles onder redelijke omstandigheden; niet te druk vaarwater tot en met windkracht 4 Beaufort.
Wilt u uw kind voor bovenstaande cursus opgeven dan kunt u dit doen bij de heer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij zal u verder informeren over de mogelijkheden en de kosten.

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder .