Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

Beste wedstrijdzeilers,

De windvoorspelling kwam helemaal uit. Er hadden zich 4 bootbemanningen verzameld om ook met harde wind te gaan varen en het leek in de haven dat deze harde wind wel mee zou vallen. Nou tussen 12.30 en 13.00 uur trok de wind behoorlijk aan. In vlagen werd het een dikke 6 Bft. Vlak voor de start heb ik een rif gezet om vooral tijdens de start de boot handelbaar te houden. Ook gezien de rondingen van de boeien (veel gijprondingen) kan er veel misgaan, terwijl in de kruisrakken je hoger en harder kunt zeilen. Het verlies in snelheid op het voor de windse rak heb ik voor lief genomen. Hulde voor Paul en bemanning die wel wilden, maar niet konden reven en toch door hebben gezeild met die overtuigde boot. Uiteindelijk heeft Jaap gewonnen. Op zijn leeftijd, met deze wind hangend met bovenlichaam buitenboord om de boot recht te houden. Complimenten.
Ook complimenten aan het startschipbemanning die de boeien hebben uitgezet en binnengehaald zonder dat Jeroen hoefde te zwemmen.
En de regen kwam pas later toen wij goed en wel onder de luifel van het Havenrijk zaten na te praten.

Namens de wedstrijdcomm.
Bert Munter

Uitslag

P.s. Omdat we tot nu toe alle geplande zondagwedstrijden hebben gevaren, vervalt de inhaalwedstrijd van 26 juli. Dus de eerstvolgende is 2 augustus.

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder .