Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

Beste wedstrijdzeilers,
 
Na een heerlijke vakantie zonder boot (ja dat bestaat) was het weer fantastisch om onder deze omstandigheden weer een wedstrijd te zeilen.
Lekker windje die soms uit verrassende hoeken kon komen, zon en een leuke lange baan. Een goed bemand start en finishschip. Wat wil een mens nog meer.
Het was wel even hard werken voordat de boot weer zeilklaar was maar dat hoort er ook bij.
De start verliep vlekkeloos behalve voor Erik want die had zich een paar minuten vergist en moest beginnen aan een inhaalrace. Na elke boeironding was hij weer iets dichterbij.
Uiteindelijk lukte het mij om 8 seconden voor hem te eindigen. Jaap zeilde goed totdat hij een verkeerde boei rondde door een oude kaart.
Het is wat verwarrend geworden sinds de provincie N-H de boeien een andere nummering heeft gegeven en de banenkaarten moesten worden aangepast.
Ik was blij dat de J22 van Jeroen en Carlos bij het voordewindse rak er snel vandoor ging. Konden ze mij niet meer dwars zitten.
Paul en Iris moeten nog wat wennen aan hun nieuwe snelle Scholtz 22. Dat vergt wat tijd, experimenteren en oefenen, maar ze komen eraan.
Uiteindelijk blijkt dat de 8 seconden finishtijd tussen Erik en mijzelf de beslissing was tussen de 1e en 2e plek.
 
 
Bijgaand de uitslag
Namens de wed.comm. ,
Bert Munter

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder .