Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

Beste wedstrijdzeilers,
 
De eerste wedstrijd zit erop. Mooi weer, volop zon, lekker windje, aardige temperatuur en een goed gevuld startschip van John.
De opkomst was wat minder. slechts 5 inschrijvers.
De startboeien waren goed geplaatst, echter er was geen rekening gehouden met dieper stekende schepen. Daarvan was de Bianca de dupe. Hij liep vast. Sorry, Onze schuld. volgende wedstrijd hoeft u niet te betalen.
 

Net voor de start voer een sloep tegen onze startboei op en de lijn in de schroef. De bestuurder moest het water in en kon de lijn eruit halen. Voor sommige mensen schijnt varen erg moeilijk te zijn.
Tijdens de start was er een boot MC26 die hinderlijk in de weg voer, en op de vraag of hij met de wedstrijd mee wilde doen antwoorde hij bevestigend en dat hij dit al aan het startschip had medegedeeld. Dit bleek bij het startschip niet zo te zijn. Bij de derde boei haakte hij af en verdween zonder dit aan het startschip mede te delen. Rare mensen heb je toch op deze aardbol. Fatsoen moet je wel aangeleerd zijn.
 
Ik heb lekker gezeild. De boot liep goed en het is een genot om over het hele meer te varen zonder verstrikt te raken in die hinderlijke waterplanten. D eerste boei rondde ik verkeerd. gelukkig maakte Jeroen mij hierop attent zodat ik hem alsnog BB kon ronden.
Leo was vergeten dat je niet in het watersportgebied mag varen tijdens de wedstrijd.  Volgende keer kost je dat een minuut tijdstraf.

De uitslag
 
De eerste woensdagavondwedstrijd wordt gevaren op DONDERDAGAVOND 17 mei.
 
Namens de Wedstrijdcommissie,
Bert Munter

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder .