Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

Beste wedstrijdzeilers,
 
Het was mooi weer en een aangename temperatuur zoals ik beloofde in mijn mail eerder deze week.  De wind was iets meer dan 3 BFt.  We hebben lang getwijfeld voor de beslissing viel. En ja we hebben gezeild. Mijn armen beginnen hun normale lengte weer aan te nemen na het gesjor aan de zeilen en helmstok.
Achteraf kan  ik wel zeggen dat ik lekker heb gezeild. Af en toe heb ik op de windmeter kunnen kijken en de grootste windvlaag was 36 knots, hetgeen overeen komt met 8 Bft. De wind kwam op 40 ° in dus moet er dan zo’n 4 a 5 knots af van de bootsnelheid. Blijft 7 Bft. over bij stilstaande meting.  Toch krijg je door de eigen snelheid die 36 knots wel voor je kiezen.
Leo was bij mij aan boord en wij beiden hebben het startschip niet gezien tot de start en toen moesten wij nog 5 minuten varen. Noem het dom of kokervisie. Wij begonnen vol goede moed aan de inhaalrace.  Uiteindelijk zijn we toch derde geworden.
Nieuw in de race waren Piet en Marjolijn de Roo met hun mooie bijna klassieker Halberg Rassy Monsum 31. Die boot zeilt goed en voor een eerste keer kwamen ze heel goed mee. Daar hebben we een geduchte tegenstander aan.
 
Sake heeft de nieuwe banenkaarten verzorgd en die zien er weer keurig uit. John was present met startschip de bemanning Sake, Ed en Jogchum hebben de tijden weer als vanouds opgenomen en de start verzorgd.  Heren allen dank daarvoor namens de deelnemers.
 
Winnaar in deze winderige wedstrijd zijn Bert en Wens in de Ynling. Heren, proficiat. (Neem de volgende keer je verdiende fles wijn mee)  Tweede was Jeroen en zeilmaat die nu toch een reef in het grootzeil gaan laten maken.
 
Op 10 mei gaat de eerste woensdagavondwedstrijd van start. 19:15 uur.
 
Bijgaand de uitslag van deze wedstrijd.
Namens de wed. Com.  Bert Munter

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder .