Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

Beste wedstrijdzeilers,
 
Het was een prachtige zeildag met temperaturen die je niet aan snert doen denken. 12 boten aan de start, een goede wind, rond 4 Beaufort en een goed bemensd startschip. De start verliep zonder problemen behalve dat Leo iewat te laat was. Na de 1ste  boeironding ging het voor de wind op de A8 af. Jeroen en Carlos hadden wat problemen met de spi en ook bij Paul ging het hijsen van de Gennaker niet geheel vlekkeloos. Door de fok wat “bak”te zetten kon ik voor de wind aardig meekomen. Na de A8 kruisen naar de Lost was echt genieten. Daarna wederom voor de wind naar de G1 en vandaar weer kruisen naar de Lost. Bert Heintzberger met de Ynling maakte een goede slag vlak onder de wal. Na de lost via de A19 op de finish af. Hier draaide de wind enigszins en trok nog wat aan zodat ik toch nog als 2e boot de finish passeerde.
 
In een sneltreinvaart de boot aftuigen en de prijzen gereedzetten op de tafel in de bovenzaal. Intussen was het startschip binnengekomen en kon ik de gezeilde tijden snel gaan invoeren.
De prijsuitreiking voor de snertmaaltijd kon beginnen.
 
Allereerst Sake, John, Iris, Jogchum en Ed bedanken voor het feit dat er altijd een goed bemensd startschip aanwezig was. Zonder jullie konden we dit niet bereiken.
 
Daarna de reguliere zondagwedstrijd 7. Hier werden de eerste 3 plaatsen wijn,wijn en leverworst verdeeld. Door een klein foutje in de invoering is niet Klaas Wijma 3e geworden, maar Bert Heintzberger.  Sorry Klaas ik had abusievelijk aangenomen dat je zonder maat voer. Dat scheelt een SW punt.
 
De snertwedstrijd, gevaren onder de reguliere SW cijfers, is gewonnen door Bert Heintzberger met als 2e Rene Visser. Voor elke boot is volgens de traditie een blik snert en een kleine prijs uitgereikt. 
 
Rest mij nog te bedanken Blue Peter watersport, Het Havenrijk en de Vereniging ZWVU voor de beschikbaar gestelde prijzen.
 
De snertmaaltijd was verrukkelijk en voldoende en werd onder gezellige omstandigheden genuttigd. Havenrijk en personeel bedankt.
 
Bijgaand de uitslagen van Wedstrijd 7 en de Snertwedstrijd,
 
Namens het wedstrijd comité
Bert Munter

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder .