Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

Uitnodiging Zeilchallenge 2017

Evenals voorgaande jaren organiseren  ZWVU-Uitgeest, ARZV-Akersloot, ZO-Zaandam en WvW-Wormer het jaarlijkse zeilevenement in de zomer. Dit evenement welke door bovenstaande verenigingen wordt georganiseerd is onderdeel van jaarlijks 2-3 georganiseerde evenementen. In het voorjaar is er een zwembad-evenement waarbij de kinderen in een beschutte omgeving vertrouwd worden gemaakt met het water en een omgeslagen boot. In de zomer vindt de jaarlijkse Zeilchallenge plaats. Zoals de afgelopen jaren wordt dit evenement opnieuw gehouden bij jachthaven Zwaansmeerpolder (ZWVU) te Uitgeest. Dit jaar zal het evenement gehouden worden op: zaterdag 24 juni in de middag, aanvang 12.00 uur einde ongeveer 17.30 uur.

Het doel van deze middag is dat de kinderen op het water en op de wal vooral plezier met elkaar beleven en ook nog iets leren van de beginselen van de (wedstrijd)zeilsport. De Zeilchallenge is bedoeld voor zeilers vanaf niveau JZ-2 of vergelijkbaar, die graag kennis willen maken met andere zeilers en de wedstrijdzeilsport.  Indien het te hard waait om veilig het water op te gaan, hebben we een alternatief programma op de kant zodat we de kinderen toch een middag met elkaar plezier kunnen laten beleven. De meeste kinderen die zich opgeven zeilen bij verenigingen rond het meer en varen ook in hun eigen verenigingsboot. Tijdens het evenement wordt ieder jaar een trailer met Delta Lloyd optimisten beschikbaar gesteld door het Watersportverbond. Het komt voor dat ook andere kinderen zonder boot zich aanmelden, hiermee kunnen we deze kinderen   ook inschrijven.

Er wordt gevaren op twee banen voor de haven. De kleine baan is bedoeld voor de minder ervaren zeilers die echter wel een baantje zelfstandig rond kunnen varen. De grote baan is bestemd voor de wedstrijdzeilers in Optimist/Splash en andere boten. Het evenement is voor jeugd t/m 17 jaar. Er wordt gevaren in de Optimist/Splash/laser en tweemans boten (laser Pico en Hartley). Op de banen is voldoende begeleiding in boten aanwezig.

Ieder jaar is het weer mogelijk dat de jeugdige leden van de ZWVU de Optimisten voor een aantal weken in bruikleen kunnen krijgen. Door het uitlenen van de Optimisten hopen wij dat de jeudige zeilers zich steeds beter gaan ontwikkelen en de aansluiting gaan vinden naar de zeilsport in het algemeen.

Ons bestuurslid Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan u verder helpen om de Optimist uit te lenen. Als u een Optimist wilt lenen zal er een overeenkomst getekend worden door u en de ZWVU. Tevens zal u een borg van € 150,- cash moeten betalen als borg.

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen op 0251-245996

De ZWVU draagt hoog in het vaandel dat de jongeren de kansen moeten krijgen om de watersport te kunnen beoefenen. Om dit te kunnen doen is er binnen de vereniging het JeugdZeilPlan. Het JZP wordt door enthousiaste vrijwilligers van de vereniging georganiseerd. Middels de cursus Jeugdzeilen kan uw kind spelenderwijs kennis maken met de watersport. Wij als verreniging hebben hiervoor een 8-tal Optimisten ter beschikking. Het JZP organiseerd een tweetal cursussen. Dit zijn Jeugdzeilen I en Jeugdzeilen II.

Zoals iedereen natuurlijk weet hebben wij ook dit jaar weer een leuke groep met beginnende zeilers. Onder begeleiding van de cursusleiders van het Jeugdzeilplan worden de kinderen spelenderwijs de regels van het zeilen aangeleerd.

In deze groep van zeilers zit ook iemand die voor school een opdracht kreeg om een website te maken. Via deze link kunt u lezen wat het zeilen in een Optimist allemaal inhoud.

Bekijk de webiste en laat weten via onze facebookpagina wat we er van vinden.

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder .