Haven t.h.v. restaurant Restaurant Havenrijk Havenmond Gezellige drukte!

Beste zeilers,

Het kan verkeren.

Afgelopen woensdag was er weinig tot geen wind en nu stond er een flinke westenwind van kracht 4!

De uitgezette baan liet de deelnemers naar de uithoeken van het Uitgeester- en Alkmaardermeer varen. Zowel de A3 bij Akersloot als de A29 in de Stierop moesten gerond worden.

In het half uur voor de start lieten grijze wolken vol water het even flink regenen. Na de start vielen er nog een paar spetters, maar eigenlijk was het heerlijk zeilen door de wind in combinatie met redelijk wat zon.

Voorin streed Jeroen – dit keer bijgestaan door Erik Boonacker – tegen de Valk van Paul en Sicco om als eerste over de finish te komen. Paul en Sicco voeren weliswaar wat om omdat ze de A21 niet precies wisten te liggen, maar de Valk ging als een speer. Paul en Sicco kwamen dus toch als eerste over de finish. Het was hun eerste zondagwedstrijd en die hebben ze ook direct gewonnen!

Achter hen probeerden Klaas en Paul met de First 18 de Dehler van Bert Munter voor te blijven. Bij de A3 moesten ze echter ruimte geven aan de Dehler om de boei te ronden, waardoor die hun voor kon blijven en eerder finishte. De SW zorgde er echter voor dat Klaas de tweede prijs in ontvangst mocht nemen. Bert werd derde en deelde op het terras zijn prijs - de leverworst – met de andere deelnemers.

Achterin waren Leo met zijn Friendship en Rob op zijn Jeanneau in gevecht. Rob moest echter Leo bij de finish voorrang verlenen, waardoor hij een extra slag moest maken en zo flink wat seconden later finishte. Op het terras werd alles weer bijgelegd bij een drankje en bitterballen in een lekker zonnetje.

Nog één wedstrijd te gaan: op 20 september wordt het wedstrijdseizoen afgesloten met de snertrace!

Groet,

Iris

Copyright 2013 ZWVU en Jachthaven Zwaansmeerpolder . xswebdesign.com